diving with lobsters gran canaria
Canary islands dive into the Arinaga Marine Reserve
diver with roncadors gran canaria
gran canaria diving with shoals of roncadors
gran canaria diving with shoals of roncadors
Gran Canaria  PADI Certification Courses
Tripadvisor Certificate of Excellence for Diving Centre
Water Sports Centre Canary Islands
show menu show latest news
NEWS!

Duiken in Gran Canaria
Wat voor soort duiken bieden wij?

We houden van het duiken in de El Cabrón zeereservaat zo veel, en het is direct voor onze deur, dat duiken we hier bijna elke dag. Maar we organiseren ook andere duiken voor onze gasten, en hier zijn een paar details van de soorten duiken die je hier kunt doen bij ons.


Dagelijkse duik excursies in de El Cabrón Zee Reservaat

Onze normale duiken profiel voor gekwalificeerde duikers is een twee-duik dagen. We verzamelen u van uw hotel in onze airco mini-bus rond 09u00, en brengt u naar het duikcentrum, naast de El Cabrón zeereservaat in Arinaga. Hier hebben we onze volledige `voorbereidingen voor de duik, en assembleren onze apparatuur voordat u naar de reserve gaat om de hoogtepunten te genieten. We keren terug naar het duikcentrum na de eerste duik, waardoor wij het enige duikcentrum dat El Cabrón die duikers degelijke toiletten, warme dranken en toegang tot de lokale winkels tussen de twee duiken kan bieden .

Na het opfrissen (of opwarmen in de winter!), Dan keren we terug naar het zeereservaat (ongeveer een vijf minuten rijden) voor de tweede duik, waarna iedereen keert terug naar het duikcentrum, we opruimen, te bespreken en log het duiken, en dan keert u terug naar uw hotel.

Er zijn meer dan tien verschillende duik routes in het zeereservaat, waaronder eenvoudige 'ontspannen duiken' in 8-14m met veel van het mariene leven; goed recreatief duiken op ongeveer 18-20m, die geschikt is voor alle Open Water of 1-ster duiker, en meer uitdagende verkenningen voor meer gekwalificeerde duikers met een duik naar 30 meter om de lokale Gorgonia te zien. Sommige van de routes zijn alleen bekend of gedoken op regelmatige basis door onze instructeurs, zodat we kunnen je laten zien veel kleine hoogtepunten dat andere scholen zich niet bewust van zijn. Met deze diversiteit variëren we de duik routes, en passen de plannen aan om de ervaring niveaus en de weersomstandigheden op een dagelijkse basis. Hoewel we geen vaste dienstregeling hebben zorgen we ervoor dat de duikers op multi-dagen duik packs veel afwisseling krijgen.

Wij duiken hier in het zeereservaat in Arinaga elke dag van de week behalve Zondag, zodat je kunt kiezen precies wanneer u wilt duiken. De laatste duik voorwaarden worden getoond op de linkerkant, en u kunt zien of er nog 'speciale' waarnemingen daar ook aanwezig is. Voor meer informatie over de duik routes, mariene leven en de geschiedenis van het reservaat, zie de pagina's in de El Cabrón sectie van de website, of kijk naar de foto's in de photo galleries

 

Duiken in Playa del Ingles is makkelijk aangezien onze met airconditioning voorziende mini-bus brengt u naar de beste duikplaatsen in Gran Canaria
We duiken elke dag in de Arinaga Zee Reservaat en gebruik een verscheidenheid van verschillende ingangen uitgangs punten om een verscheidenheid van duiken te geven.

Duiken op Gran Canaria - het verkennen van de El Cabron Zee Reservaat met PADI centrum Davy Jones Diving

Een groep van duikers gaan richting Punta de la Sal begeleid door een van de beste duikgidsen in Gran Canaria.
PADI Discover Scuba Dive Gran Canaria
Neem een proefduik in het El Cabron Zee Reservaat

Ontdek Scuba Ervaring

We houden ook onze speciale inleidende dag-cursus of 'proef duik' in het zeereservaat meeste dagen van de week. We hebben het standaard formaat uitgebreid om uw duik leuker te maken met een briefing op het prachtige en bijzondere mariene leven hier in de el Cabrón zeereservaat. Deze ervaring staat open voor iedereen, met of zonder voorafgaande duik training. Nadat u enige basistraining krijgt wordt u genomen voor een veertig minuten rondleiding van een beschut gebied van het reservaat onder toezicht van een gekwalificeerde duikinstructeur. Onze maximale verhouding is twee leerlingen per instructeur om u een veilige, relaxte tour van dit prachtige gebied te geven. Voor meer informatie over de dag-cursus kunt u onze Discover Scuba Excursion pagina.

Duik Cursussen

Waar kunt u beter een duikcursus nemen dan in een zeereservaat, omringd door vissen! Onze instructeurs kunnen u helpen met een breed scala aan duiken kwalificaties, vanaf de basis 'Open Water' tot het niveau semi-professionele 'Divemaster'. We hebben een grote ruimte voor het doen van het grootste deel van de initiële duik vaardigheden opleiding, die is beschut en veilig, met andere duik routes en locaties beschikbaar om vaardigheden te vergroten en variatie te bieden. U kunt meer informatie vinden over onze PADI en BSAC opleidingen in de 'Leren duiken' gedeelte van de website, die een volledige beschrijving van al onze cursussen geeft.

 

Je oefent het vervangen van uw masker in een zwembad, voordat je komt duiken in de zee in de El Cabron Zee Reservaat in Arinaga.

 

In de El Cabron Zee Reservaat vinden we vaak de rode gevlekte octopus 's nachts, maar nooit tijdens de dag.
Een nachtduik in de Arinaga Zee Reservaat in Gran Canaria kan Stingrays, engelhaaien en nog veel meer brengen.
Nachtduiken kan ongebruikelijke wezens zoals deze inktvis brengen.

Nacht Duiken

Het zeereservaat 's nachts is helemaal anders! Tijdens de uren van de duisternis is een nachtduik altijd vol van het onverwachte. Sommige dieren zien we regelmatig tijdens de dag verdwijnen, andere veranderen van kleur of proberen te verbergen, en een derde groep ontstaat uit het niets tot gemeengoed geworden en gewoon. Bovenstaande roofdieren zoals engelhaaien en stralen worden vaak gezien, soms gewoon op de loer in de rand van de zaklamp lichtbundel, terwijl nachtdieren zoals gouden balearen Congers, inktvis, rood-benen octopus, echiurida, en de Canarische lobsterette kan gezien worden.

We duiken's nachts in de baai van Cabrón, omdat dit een makkelijke instap heeft, een eenvoudige en ontspannen duikprofiel, en toch een vruchtbare nachtleven heeft met veel veranderingen ten opzichte van overdag. Als je nog nooit een nachtduik heeft gedaan is dit een geweldige plek om je eerste nachtduik te doen want het is zeer veilig, maar toch heel anders dan overdag. Als u van plan bent om uw PADI Advanced cursus dan kan dit tellen als een van de duiken.

Nachtduiken begint met een uitgebreide briefing in het duikcentrum, met inbegrip van een briefing over de wijzigingen in het leven in zee, en sommige van de kleinere dieren om naar uit te kijken. Als de zon ondergaat, gaan we naar het strand waar we een duik doen voordat u terugkeert naar het duikcentrum.

Om te weten wat het gevoel van een nachtduik is, of gewoon spelen met je zaklamp in het donker, probeer dan onze nachtduik simulator!

Boot Duiken

We organiseren regelmatig excursies naar andere delen van het eiland, waar we duiken vanaf een boot. Aan de West Kust de beste duiklocaties zijn voor de kust en hier kunnen we op de riffen duik in Arguineguin, Pasito Blanco natuurlijk en de Pasito Blanco kunstmatig rif.

Een dag boot duiken zal bestaan uit twee duiken met een terugkeer naar de haven voor de lunch tussen de duiken. Alle duikplekken zijn binnen een paar mijl van de haven, zodat er geen lange reizen voor degenen die zeeziek worden!. Als u van plan bent om uw PADI Gevorderde cursus te voltooien dan kan dit tellen als een van de duiken.

Als de omstandigheden juist zijn, kunnen we ervaren duikers naar 'La Catedral'nemen, een spectaculaire serie van onderwater grotten, bogen en doorgangen aan de noordzijde van het eiland.

Voor alle bootduiken zijn er minimum aantal nodig en er kunnen minimale kwalificaties of ervaring niveaus zijn.

 

Bootduiken op Gran Canaria zijn best ondernomen vanuit kleine mobiele booten, zoals deze RIB om u snel naar de locatie en terug te nemen.
Bootduiken op de kunstmatige rif in Pasito Blanco, waar er grote scholen grunts, Baracuda, roggen en engelhaaien voorkomen.

 

De Mogan wreck is in goede conditie in slechts 18m van water

Wrak Duiken

Tot aan het eind van 2006 waren er een aantal goede wrakduik opties beschikbaar in Gran Canaria. Echter, op het einde van 2006 een belangrijke nieuwe uitbreiding van de haven van Las Palmas was gestart, wat heeft geleid tot een aantal van de wrakken die werden begraven, en anderen zo dicht bij de kust werkingen die slecht zicht vaker voorkomt. Het wrak van de Russische draagvleugelboten in het zuidoosten is ook vernietigd tijdens een storm. Dit laat op dit moment de Mogan wrakken en de Arona als enige regelmatig gedoken wrakken voor 2007. Nog steeds, met veel duiken in het zeereservaat, en een aantal goede kust-duiken rond Pasito Blanco er zijn genoeg goede duiken nog steeds hier beschikbaar.

Meer informatie over deze duiken is te vinden op onze Gran Canaria wrakduiken pagina's

Voor alle wrakduiken zijn er minimum aantal vereist, en de minimale kwalificaties of ervaring niveau verlangt..

Andere Duik Excursies

We organiseren af en toe uitstapjes naar andere delen van het eiland om te duiken op plaatsen zoals Sardina del Norte, Caleta Abajo, Playa del Cura en Amadores. Als het weer of duiken omstandigheden hier in Arinaga erg slecht zijn kunnen we vaak duik aan de andere kant van het eiland waar de omstandigheden beter zijn. Voor meer algemene informatie over duiken rondom Gran Canaria te zien op onze Duik gids naar Gran Canaria.

Voor sommige speciale duik excursies zijn er minimum aantal nodig en er kunnen minimale kwalificaties of ervaring worden geeist.

 

De kunstmatige strand van Amadores is zeer beschut, zelfs in stormachtig weer
Duiken op Sardina del Norte is de meest populaire duikplek in het noorden van het Eiland

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria