15 Speciale Marine Species in het zeereservaat El Cabrón

Met meer dan 400 mariene soorten in de reserve, is het onmogelijk om ze allemaal weer te geven op een pagina. We hebben de top 15 meest indrukwekkende soorten geselecteerd uit de reserve om u een smaak van de ontzagwekkende bezienswaardigheden die u kunt genieten bij het duiken met ons te geven.

Voor een meer uitgebreide site die toont de foto's van een enorme selectie van het mariene leven in Gran Canaria kijkt naar ofwel onze Photo Gallery uit het menu aan de linkerkant, of Gran Canaria Diving.Com.

De engel haai is regelmatig te vinden in het zanderige gedeelte op gran canaria.

De Engelhaai (squatina squatina) is meestal enkelvoud, en zijn vaker te vinden in het voorjaar en de vroege zomer, wanneer ze vaak overdag wachten bedekt met een dunne laag zand. Ze zijn niet agressief als ze niet worden verstoord en zal doorgaans contact met duikers voorkomen. Zij geven de voorkeur het zand naar de rotspartijen en kan groeien tot 1,5 meter lang. We zijn het bestuderen van deze verbazingwekkende wezens voor meerdere jaren en we hebben een aparte pagina gewijd aan Angel Sharks en de resultaten van de enquêtes die we hebben uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria.  

De canarische kreeft is te vinden overal op de eilanden.

De kreeft (Enoplometopus antillensis) is te vinden tijdens nachtduiken of overdag in de grotten en is te herkennen aan de witte ringen aan de zijkant en tevens de Cape kreeft is hier te vinden.

 
Glas-ogen zijn te vinden onder overhangen in de kanaries en op nachtduiken

De Glasoogbaars of Catalufa (Heteropriacanthus cruentatus) is een van de meest opvallende vis in het zeereservaat. Meestal gevonden op een diepte van 20 meter of zo, waar de kortere golflengten van het licht zijn opgegaan, schijnt een zaklamp, of het gebruik van een flitser is nodig om de rode kleuren van deze nachtdieren uit te brengen.

 
Trompet vis

De Trompet Vis ( Aulostomus stirgosus ) is een dramatische verschijnende soort, met een gezicht als een paard en een staart als een paar kanten broekje. U vraagt zich misschien af op het eerste welke is de voor- of achterkant! Gevonden in dieper water van 10m naar beneden is het passieve karakter en dramatische uiterlijke maken het een regelmatige favoriet.

 

Hairy Blenny zijn overal te vinden maar moeilijk te spotten tijdens het duiken.

Behaarde Slijmvissen Labrisomus nuchipinnis zijn verlegen, geheimzinnig en meestal goed gecamoufleerd in een groen / zwart gevlekte, maar in de herfst sommige mensen nemen op deze geweldige kleurenschema en vervolgens verbergen onder zee grassen en stenen.

Marbled Electrische rog

De Gemarmerde sidderrog (Torpedo marmorata) kunnen bijna overal in de reserve worden gevonden, maar zijn vaak gemakkelijk vergeten over het hoofd gezien hun vermogen te verbergen net onder het oppervlak van het zand.Ze kunnen tot 60 cm lang worden en als zij vrij zwemmen vertoning een gevlekte rug die hen helpt opgaan in het zand.

Rots vis

De geleerde roodbaars, of schriftbaars (Serranus scriba) leeft in rotsachtige gebieden en is vaak te vinden onder beschutting van grote rotsen of overhangen. Het levendig gezicht patroonvorming en vertrouwend natuur maken dit een reguliere favoriet met bezoekende fotografen.

Barracuda

Er is een grote school van Barracuda (sphyraena viridensis), die woont op het tafelblad en patrouilleert de randen. Eenzame individuen kan ook worden gevonden in andere delen van het reservaat, waaronder de baai.

The nudibrach hypselodoris picta found in to the El Cabron.

Nudibranches zijn moeilijk te spotten en de meest gebruikelijke is de hypselodoris picta die veel voorkomt begin voorjaar en gedurende de zomer. Maar ook de kleine gele gouden spons slak is te vinden op de gele sponzen. Tevens vinden wij de berthela of de madeira zee slakken of de purpurea nudibranch.

Sepia in het mariene reservaat in arinaga gran canaria.

De afrikaanse sepia (Sepia officinalis) lijkt op een hovercraft en bevindt zich vaak vlak boven de bodem en heeft de mogelijkheid van kleur te veranderen en zich aantepassen aan de omgeving.

 

De stingray in gran canaria

De stingray stingray (Dasyatis pastinaca) kunt u vinden op de zanderige vlakten in het reservaat. Vaak ook te zien s,nachts en in de winter in ondiepe gedeeltes .

 

Giant anemone

De giant anemoon Anemone (Telmatactis cricoides) is te vinden in het gehele reservaat en varieerd van kleur incl de bruine,groene en witte en worden zo,n 15 cm groot en zijn mooie plaatjes op een donkere bodem.

 

De ronde stingray is meestal te vinden op 20 meter of meer diepte.

De ronde stingray (Taeniura grabata) is te vinden in de grotten of onder grote rotsen en heeft een grijze, zwarte kleur.

Het zeepaardje verschuild zich naast de rotsen en op het gras

Het zeepaardje (hippocampus hippocampus) is moeilijk te vinden maar verblijft vaak enkele weken op dezelfde plaats voordat deze zich verplaatst. Het aantal is verminderd maar meer actie word ondernomen om zijn omgeving te beschermen.

De butterfly rog is vaak te vinden op dieptes van 20 meter of dieper.

De butterfly rog (gymnura altavela) is een van de grootste roggen op de eiland met een spanbreedte van tot 2 meter.Gedurende de dag kunt u deze aantreffen op het zand verborgen onder het zand zoals de engelhaaien.

De grijze triggervis is zomers te vinden in het reservaat.

De grijze triggervis (balistes capriscus) is een zomer gast en maakt hier zijn nest en zijn zeer nieuwsgierig en benaderen de duikers en komen vaak heel dichtbij en beschermen hun terrein en kunnen daardoor weleens bijten.

Dit zijn de 3 soorten murenen in het reservaat.

Eel De gespotte mureen (muraena augusti) is alleen te zien op de azores, madeira en de canarishe eilanden en op deze foto vaak met de Lady Scarlet poets garnaal. Deze mureen zijn vaak te vinden op de diepere duiken rond de table top.

 

Sorry. Maar met zoveel interesante exemplaren is het moeilijk om er alleen 15 te noemen dus hebben we er een paar extra genoemd. We kunnen ook nog vermelden de boxvis , eagle rays bull rays ,en de kleine pygmy vis zoals in het logo. Jawel er is hier genoeg te zien en is een van de beste locaties en zeer gevarieerd.

 
Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria