Wrak duiken op Gran Canaria

Wrck diving in Gran canaria with Davy Jones Diving
Met diepe wateren dicht aan de kust zijn het aantal wrakken in de veilige recreatieve dieptes enigszins beperkt. Echter hebben wij toch een aantal goede locatie's in de omgeving ontdekt en bieden deze aan voor de duikers in het bezit van de benodigde qualificatie's en of ervaring. 
op weg om te gaan wrak duiken in de Zodiac
Een duiker zwemt tussen de opstaande masten door omringt met Damselvisjes
Een machine op het dek op 25m

Las Palmas

De Kalais

Dit is het wrak van een honderd-meter lang transportschip, welke in 1980 tot zinken is gebracht nadat de eigenaar weigerde te betalen voor het aanmeren.

tegenwoordig leven hier grote scholen Baracudas. Damselvisjes zwemmen rond de opstaande masten welke je naar beneden kunt volgen richting het wrak van 14 meter tot 27 meter diep op het dek.

Voor de duikers die gequalificeerd zijn in wrakduiken zijn er veel mogelijkheden om het wrak binnen te gaan waaronder een geweldige duik in de machinekamer van het schip.

A diver swims through the King Posts on the Kalais surrounded by small damselfish
Equipment on the deck of the wreck of the Kalais in Gran Canaria

Frigorifica

Een barracuda jaagt rond een van de masten van het wrak van de frigorifica in Gran Canaria


Een ander wrak net buiten Las Palmas, dit is een Russisch koel-vaartuig, de Korsakov die is gezonken op zijn kant in 35m van water, en is nu de thuisbasis van een enorme school van barracuda. U kunt invoeren van veel ruimen (maar ze hebben nog steeds de koude van hun verleden gebruik) en delen van de bovenbouw, die intact en aan de zijkant van het schip blijven.

Arona

Dit schip is ongeveer 20 minuten naar het zuiden van Las Palmas en wordt niet beïnvloed door de haven werken. In goede omstandigheden is het een geweldig gezicht, grotendeels intact en wordt omgeven door shoolende vissen. Het is een grote lading schip liggend op zijn kant in 40m van water, waardoor een verscheidenheid van duiken op een diepte van ongeveer 25 meter tot 35 meter langs zijn totale lengte. Er zijn grote scholen barracuda's, sardientjes, rifbaarzen en bastard grunts; en je bent waarschijnlijk amberjack, engelhaaien of roggen patrouilleren de perimiters zien. Er zijn zelfs enkele kleine rode gorgonias diebeginnen te groeien op de bovenbouw evenals grote gigant anemonen in de meer schaduwrijke hoeken.

De Arona is een spectaculaire wrak, bedekt met zeeleven
Gorgonia op het wrak van de Arona buiten Las Palmas, Gran Canaria
The Arona is a spectacular wreck, covered in marine life

Ondersteboven Wrak

Dit schip draaide volledig op zijn kop toen het kapseisde in 24m van water, maar daarna zakte op twee riffen die de bogen en midgedeelte mooi vrij van de bodem op te heffen. Dit laat de duiker veilig zwemmen recht onder het wrak, en recht onder het achterschip, die een ongewone en verwarrende vista voor elke duiker is. Dit kan nu gedekt zijn door bouwers puin!

Tres Barcos

Met een maximum van 20 meter .

Twee kleine vracht schepen en een klein vissers schip welke allen te zien zijn in een duik.

Voor hen die gequalificeerd zijn zijn er mogelijkheden om in de schepen te gaan. u zult hier onderandere Nudibrachs, normale roggen en nog veel meer. 

The wreck of the Cermona II outside Mogan harbour in Gran Canaria

Mogan Wrakken

Net buiten de haven van Mogan zijn twee kleine wrakken tot zinken gebracht speciaal voor de submarine adventure, duikboot avontuur welke daar iedere dag haar rondes maakt. doordat ze niet te diep liggen en erg compact zijn van nature is dit een ideale eerste wrak duik.

The wreck of the Russian Hydrofoil used to sit upright on the seabed near El Pajar

El Pajar

Dit is het wrak van een 30 meter lange Russische draagvleugelboot veerboot die zonk in 2003, grotendeels intact. Oorspronkelijk zat die rechtop op de bodem in 18m en was solide en intact waardoor het een ideale eerste wrak duik was. Je kan gemakkelijk in de kajuit en uitgang door enkele van de plexiglas ramen, verken de piloten cockpit met zijn Russische radio en controles, of ontspannen in een van de vliegtuigstoelen in de achterkajuit. Helaas tijdens eind 2006 het wrak werd weggeblazen tijdens een storm en is nu een schaduw van zijn vroegere glorie.

Enjoy your wreck diving in Gran Canaria!Dit is echter nog maar een selectie van de wrakken die er rond Gran Canaria liggen. Gedurende de winter van 2005/2006 zullen wij het aantal duiken uitbreiden welke veilig zijn voor bezoekende duikers, voor nog meer plezier en met een veilig gevoel. Echter voor elke wrakduik is een minimaal aantal personen nodig hierdoor ondernemen wij niet iedere week wrakduiken. Meer informatie hierover in de toekomst.

Aan het eind van de dag komen we altijd weer veilig thuis- onze duikers letten op u en brengen u weer veilig naar uw hotel.

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria