Duiken in Gran Canaria in de Herfst en de Winter

De Canarische eilanden zijn altijd een populaire winterbestemming geweest, waar mensen de zon door de herfst en wintermaanden hebben doorweekt. autumn and winter months. Ons duikcentrum op Gran Canaria is het hele jaar door geopend, zodat u hier kunt genieten van duiken wanneer de noordelijke wateren koud en en onaantrekkelijk,, maar meer dan dat, dit is de tijd van het jaar wanneer we wat van de beste duiken van het jaar kunnen hebben !.

Typische Herfst Duikomstandigheden

Deze korte video, volledig gemaakt in Arinaga in november 2017 geeft een goed beeld van de typische zichtbaarheid en omstandigheden in de herfst. Hieronder staan enkele typische herfsthoogtepunten. Bekijk andere herfstduikvideo's op ons YouTube-kanaalHerfst duiken op de Canarische eilanden

Als u denkt aan duiken in September, Oktober of November dan kunt u de eerste klasse voorwaarden zowel boven als onder het water verwachten. Op deze tijd van het jaar zijn beide lucht- en watertemperaturen nog steeds hoog en als de weersystemen naar hun winterstanden gaan, kan dit de beste duikomstandigheden van het jaar creëren. Onder water bereikt de zichtbaarheid het beste voor het jaar en kan het soms meer dan 25 meter bereiken.

Maand Lucht
Temp (ºC)
Water
Temp (ºC)
Aantekeningen
September
September diving gran canaria
30 tot 28 24 tot 22 Als u denkt aan duiken in September, Oktober of November dan kunt u de eerste klasse voorwaarden zowel boven als onder het water verwachten. Op deze tijd van het jaar zijn beide lucht- en watertemperaturen nog steeds hoog en als de weersystemen naar hun winterstanden gaan, kan dit de beste duikomstandigheden van het jaar creëren. Onder water bereikt de zichtbaarheid het beste voor het jaar en kan het soms meer dan 25 meter bereiken.
Oktober
October diving gran canaria
28 tot 26 23 tot 21 Vaak de beste maand van het jaar om hier te duiken, het beste weer en de zichtbaarheid in deze maand, toegang en uitgang zijn het makkelijkste, water en lucht nog steeds warm, veel te zien.
November
November diving gran canaria
26 tot 24 21 tot 20 Volwassen engelhaaien en baarsen komen weer terug voor de winter en de verschillende roggen worden weer meer gezien.

Al meerdere jaren hebben we deelgenomen aan een onderzoeksproject bij de universiteit van Las Palmas in engelhaaien op Gran Canaria. U kunt de eerste bevindingen lezen over engelhaaien in Arinaga

Gran Canaria -divers in the warm subtropical waters of the El Cabrón marine reserve
in Gran Canaria the round stingray can be found at several places in the reserve
Dive into the warm subtropical waters of Gran Canaria
Gran canaria divers find there's a surprise everywhere

Winter Duiken in Gran Canaria

Omdat de Canarische eilanden altijd een populaire winterzonnestemming zijn geweest, is er geen probleem om in de winter of in de rest van Noord-Europa hier te komen en alle grote faciliteiten blijven open. Zo kunt u op Kerst of Nieuwjaar duiken op de Canarische Eilanden, als u wilt, en de watertemperatuur is nog steeds erg comfortabel !. In de kerstperiode kan duiken meer onverwacht zijn, zoals dit is wanneer kerstbomen op het zeebodem verschijnen en duikers dzijn te zien in vrolijke rode kerstmuts. De koudste tijd van het jaar in zowel de zee als op het land, als de lucht en het water dalen tot ongeveer 17C, is eind februari, maar dit kan zijn wanneer het eiland het groenst is na de winter regen en douches. the winter rains and showers. We duiken in de mariene reserve door de winter en dit kan een geweldige tijd zijn om Engelhaaien, Stralen, Barracuda, Morays te zien; en tegen het einde van Februari zullen we beginnen met de paartijd krijgen voor veel kleine vissen leiden tot enorme wolken van vis-eieren en kleine bak ze in het water. Dit is een goede tijd voor nachtduiken als de vroege zonsondergangen betekenen dat u binnen een redelijk uur terug naar uw hotel kunt.

Tenslotte is het een geweldige tijd om cursussen te ondernemen, omdat het relatief stil is, de omstandigheden rustig kunnen zijn en het is een stuk warmer dan Zeeland!

Maand Lucht
Temp (ºC)
Water
Temp (ºC)
Aantekeningen
December
December diving gran canaria
26 tot 22 22 tot 20 Duik op Kerstmis en zie de kerstbomen in de reserve! Er zijn meestal genoeg engel haaien en stralen te zien.
Januari
January diving gran canaria
24 tot 20 20 tot 18 Na het nieuwe jaar worden alle locaties minder druk en kunt u in kleine groepen duiken. Engelhaaien en stralen zijn nog steeds overvloedig.
Februari
February diving gran canaria
22 to 18 19 to 18 De stilste tijd van het jaar, wanneer u de meest persoonlijke aandacht krijgt van uw duikgidsen. Vissen beginnen te kuiten. In 2018, Carnaval Parade zal zijn op 18 Februari in Las Palmas. Eerst Las Palmas, en dan Playa del Ingles in Maart. Iedereen kleedt zich op voor dit evenement, zodat u in de dag kunt duiken en 's nachts kunt feesten! Mis de Carnaval-parade niet als je in de stad bent, en maak je gedachten om verbaasd te zijn op de Drag Show Competitie.. je niets als het al eerder gezien hebben!
Fish gather to sing carols around the Christmas Tree
xmas diving gran canaria
Please remember to Drink and Dive responsibly
By the end of winter in Gran Canaria, gloves and hood are recommended in the deeper waters of the marine reserve
The water around Gran Canaria is still warm enough in January for this Snorkeller (13 Jan 2006)
Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria