Het Marine Reserve te
El Cabrón

Toen ik voor het eerst op Gran canaria kwam had ik nog niets gehoord over duiken in El Cabrón marine reservaat en het dorp Arinaga. Ik heb gedoken in vele landen waaronder landen in azie en egypte en was niet zeker of gran canaria aan mijn verwachtiging kon voldoen maar ik was overtuigd na twee duiken dat dit een speciaal gebied was om te duiken. Na duiken te hebben gemaakt op de Tabletop en Hole in the wall , heb ik besloten om hier te blijven en mij aangesloten bij het team van Davy Jones. Het marine leven is hier heel veelzijdig met diverse roggen soorten, engelhaaien en vele soorten die je alleen hier ziet in het reservaat.

Diving in Gran Canaria shoal of roncadors

Ik woon hier en duik hier sindsdien en begeleid en train duikers hier en laat ze de speciale duikplekken zien en laat ze genieten van het onderwater leven.

dive gran canaria with stingray

Er zijn drie dingen die het zo,n speciaal gebied maakt voor duikers

Marine leven in het El Cabrón reservaat

Marine area protegido de Arinaga, Gran canaria
Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vis te zien die orgineel komen uit het caribish gebied en uit africa maar het meerdere duiken nodig om deze allemaal te zien Er zijn naast verschillende grotten en arches ook gedeeltes met zand en gras waar zich verschillende roggen en engelhaaien verschuilen explore best wreck diving Gran Canaria

Dit gebied heeft een uitgebreide varieteit van marine leven en u kunt alles ontdekken van in de marine gidsen staat inclusief die soorten die op de bedreigde soorten lijst staan.U vindt meer hierover op onze bedreigde soorten pagina.

You can dive with the angelsharks in winter and spring, but we see less in summer and autumn
The shoal of grunts can make a dive unforgettable in Gran Canaria
The shoal of grunts can make a dive unforgettable in Gran Canaria
The shoal of grunts can make a dive unforgettable in Gran Canaria

Het vulkanishe onderwater landschap

Het Cabrón gebied heeft een vulkaan en is een nationaal monument. Vroeger heeft men hier limestone opgegraven in 1950 en daardoor heeft het landschap een uniek karakter. Onderwater zie dit landschap er ook hetzelfde uit met diverse grotten ,arches en wanden met een grote varieteit van marineleven zoals murenen,baarsen,slakken ,zeepaarden,roggen en haaien. De meeste duiken zijn perfect voor de recreatie duikers met dieptes tot 30 meter en duiktours van zon 45 minuten zonder complexe planning.

Explore caves and arches in the El Cabron Marine Reserve
Explore caves and arches in the Canary Islands

Een van mijn favorite plekken is rond Punta de la Monja met verschillende grotten en gemakkelijke entree en exit met diverse mogelijkheden om de diversiteit van het onderwater leven te zien. Het zicht onderwater gecombineerd met de aangename temperatuur en varieteit van marineleven maakt dit een 'niet te missen duik' locatie voor de vakantie gangers en lokale duikers op de canarische eilanden .Water temp. is gemiddeld 21 graden voor het grootse gedeelte van het jaar zodat je hier prima kan duiken met een natpak. Wij duiken hier elke dag incl. nachtduiken en diepduiken zodat wij u de geheimen onderwater kunnen laten zien.

Het marinereservaat staat op de lijst van speciale scientific interest bij de europese unie sinds dec. 2001 en is een van de drie marine parken op de canarische eilanden . U kunt meer vinden over de engelhaai in het reservaat door het lezen van resultaat van het 2007 onderzoek

De map hieronder laat de locatie van het resevaat in Arinaga zien. Klik op de legende om meer informatie te krijgen.

Raymond Hermans - Februari 2018

Gran Canaria Marine Reserve Map
Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria