Duikplekken in Gran Canaria

Duiken in Gran Canaria heeft een uitstekende reputatie, vanwege het meest zuidelijke eiland van de Canaria eilanden. Het subtropische water van de golf stroom betekent dat wij het hele jaar door duiken, en wij u laten genieten van een mix van subtropishe onderwater leven. Ons locale duiklocatie is het fantastische 'El Cabrón' Marine Reserve - een van de meest populaire duiklocaties op Gran Canaria, bezocht door alle top duikscholen. Omdat wij hier bijna dagelijks duiken, is ons team zeer bekwaam en ervaren in dit gebied en in het onderwater leven.

Marine area protegido de Arinaga, Gran canaria
  • El Cabrón is een van de top duiklocaties in Spanje en de Canarische eilanden, en vermeld in de top 100 wereldwijd.
  • Wij zijn het enige PADI duikcentrum in dit spectaculaire Marine Reserve.
  • Wij duiken het gehele jaar door in water verwarmd door de golfstroom en ons zonnige klimaat.
  • 20 minuten van de bekende touristen centra zoals Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras en 40 minuten van Puerto Rico.
  • Duiken in Gran Canaria , U kunt genieten van het gevarieerde onderwater leven en spectaculaire landschappen - het zit vol verrassingen!
  • Hooggewaardeerd PADI 5 Star Duikcenrum - houder van twee PADI Certificates of Excellence.


Voor meer algemene informatie over duiken in gran canaria lees onze Homepage


Gran Canaria Duiken - een tour op het eiland

In het Noordoosten, vlakbij Las Palmas, de meeste duiken zijn vanaf de boot, en er zijn enkele wrakken u kunt deze duiken, met La Catedral en Barra de Las Canteras als de meest bekende duiken. Met de klok mee langs de kust, is het mogelijk in verschillende baaien , inhammen en kleine stranden (maar niet noemenswaardig). De Gando Shoal heeft een aantal interessante wrakken, maar op dit moment is er geen duikschool of boot die daar regelmatig heen gaan.

In the El Cabrón marine reserve you can dive into the shoals of fish

Het beste duikgebied op het eiland is ongetwijfeld het Arinaga Marine Reservaat aan de Oost kust, beter bekend als 'El Cabrón', waar u duikers kunt vinden elke dag van de week. Meer naar het zuiden zijn er verschillende entree,s maar deze zijn niet zo interessant met slecht zicht en weinig onderwaterleven. Meer naar het zuiden van het eiland, er zijn verschillende entree,s zoals Castillo de Romeral maar minder interessant met slecht zicht en weinig onderwaterleven.

Eenmaal voorbij de zandstranden van Playa del Inglés, Maspalomas and Meloneras , de west kust heeft een aantal grotten en baaien vanaf Pasito Blanco, naar Arguineguin, Anfi del Mar, Puerto Rico, Playa del Cura en Mogan, en een paar off-shore plekken zoals Pasito Blanco, maar deze hebben minder kwantiteit en diversiteit van onderwater leven zoals u kan vinden in Arinaga.

the Northern shores of gran Canaria ideal for surfing but limit diving options
De noord-west kust is minder toegangelijk, en onderhevig aan sterke stroming en golfslag, en bij uitzondering bedoken. Het kleine stadje La Aldea, naast San Nicholas aan de noord-oost kust heeft enige goede duiken, maar toegang voor toeristen is moeilijk, zo alleen Sardina del Norte wordt door bezoekers van het eiland gebruikt. Hier kunt u in de goede periode de manta rays zien.

Enkele duiklocaties langs de kust van Gran Canaria zijn genomineerd door de EU als locaties of Special Scientific Interest, maar tot op vandaag alleen het 'El Cabrón' gebied en La Aldea zijn formeel voorgesteld aan het ministerie voor de status van Marine Reserve.

Duiken in het El Cabrón Marine Reservaat Best scuba diving Gran Canaria

Review diving gran canaria 5* 5 Sterren - "Aanrader!!"

Afgelopen vier dagen hebben een vriendin en ik acht duiken gedaan bij Davy Jones Diving. Hiervan werden twee duiken begeleid door Brett en de andere zes door Raymond. Hoewel ik nog nooit vanaf de kant gedoken heb, werd vaak letterlijk en figuurlijk een hand toegereikt. Ik kon merken dat de instructeurs erg ervaren zijn en ze wisten alle mooie plekken te vinden. Er is genoeg te zien en na een lange zoektocht hebben we zelfs de angel shark gevonden! ...


2017-05-13  Gepubliceed door Tripadvisor.nl

Dit gebied aan de oostkust heeft een reputatie ontwikkeld vanwege de verscheidenheid en diversiteit van het onderwaterleven dat het niet alleen is voorgesteld als marine reservaat , maar er is ook al een onderwater gids geproduceerd door de locale gemeente.

Maar het is niet alleen het marine leven wat dit gebied speciaal maakt voor duikers, maar ook het onderwaterlandschap met natuurlijke bogen,grotten en tunnels en rotsen. Vanaf de gebruikelijke ingang zijn er tenminste 4 verscillende duikroutes, en bij elkaar tussen 8 en 10 verschillende duikplekken in het reservaat.

scuba dive with angel sharks in Gran Canaria

Het onderwaterleven is gevarieerd, met grote scholen Roncadores, sardientjes, rifbaarsen en baracuda's, en diverse soorten baarsen en papagaaivissen zijn te zien in het reservaat. Elke duik is weer een avontuur met verrassingen zoals roggen,zeepaardjes en engelhaaien.

Ondanks de schoonheid en kleuren onderwater is het reservaat aan het einde van een zandweg zonder faciliteiten zoals toiletten, cafe,s etc. De beste duiken zijn rond 22 meter en zijn 'multi-level' wat betekent als u zuinig bent met lucht u duiken kunt maken van 40+ minuten. Er is een andere pagina als u meer wilt weten over de diepte etc in het dive sites in the marine reserve.

 

La Catedral  Scuba diving site la Catedral in Gran Canaria

Ligt net buiten Las Palmas, deze duik is alleen per boot bereikbaar, en alleen als de wind en het getijde gunstig is - op de zeldzame dagen als de noord-oost wind niet blaast, en er geen branding is. Dit is een grot duik waar je naar de bodum afdaalt naar 12-14 meter, dan door grote natuurlijke gaten in de grot. De canyon gaat dan door tot 45 meter, met lichte stroming door de ingang boven u. Het landschap is spectaculair maar het onderwaterleven is schaars, maar u kunt er garnalen en krabbetjes en andere inwoners van het schaarse licht tegenkomen. Dit is een duik voor de meer ervaren duikers .

Duikers dalen af in de canyon Catedral, een van de betere duikplekken in Gran Canaria

Duikend van de ene canyon naar de andere in the Catedral

 

Duiken in de Barra de Las Canteras   Ondiepe duiken hier in Gran Canaria

Aan de noordkant van Las Palmas is een lang strand, Playa de Las Canteras, die beschermd is van de noordelijke wind en golfslag door een klein rif. Als de condities het toelaten is het mogelijk om daarheen te zwemmen en het rif te bekijken die een maximale diepte van 8 meter heeft. U kunt er baarsen en kleinere vissen herkennen. Deze plek is beter voor snorkelaars dan de duikers vanwege de toegang en de getijden.

Being right next to the city of Las Palmas, this beach is always busy


 

Duiken in de baaien in het Noord oostenShallow dives here

Er zijn een aantal baaien waar kantduiken mogelijk is langs de noord-oost kust. Als het weer het toelaat kunt u hier duiken maken die een stuk rustiger zijn dan de meer populaire duikplekken. Bij Taliarte vlakbij Playa de Salinettas kunt u duiken om de Gorgonias op 30m te zien, en bij Tufia, daar zijn een aantal entree,s voor snorkelaars en duikers tot een diepte van 8-10m. De baai van Gando (naast de luchthaven) is een militair gebied en gesloten voor duikers, hoewel net buiten de baai, aan de Gando Shoal daar zijn een aantal wrakken die per boot bereikbaar zijn, inclusief het wrak van de Alphonso XII op 60m waar de geruchten gaan dat er nog gouden munten te vinden zijn!

The beach at Tufia is sheltered but is a long way down from the car park.


 

Duiken in Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras

Dit is het meest populaire toeristen gebied op Gran Canaria, vanwege de duinen en grote zandstranden. Maar vanwege al het zand is het voor duikers zeer gering in Playa del Ingles ,weinig onderwater leven en mooie landschappen en zeer ondiep water. Maar het kan een goede plek zijn om te verblijven met familie daar er veel andere attracties zijn voor niet-duikers, en het is op de helft van duikplekken aan de west en oost kust op Gran Canaria.

Er zijn alleen introductie duiken in Playa del Ingles daar het zeer ondiep is met veel zand


 

Pasito Blanco  the Pasito Blanco reef in Gran Canaria

Dit is een bootduik op het rif 2 km uit de kust op het zuidelijke punt van het eiland. Dit is waarschijnlijk de beste duik in het zuiden en de westkust van het eiland. Het rif is op maximaal 19m diepte en is grofweg rond en helemaal te doen met een enkele tank met lucht. Er zijn grote scholen met roncadores, en roggen zijn daar regelmatig te zien. U kunt daar ook het volgende zien trompetvis, baracuda, baars, murenen, en andere kleinere vissoorten.

A Filefish eats from the rocks next to the roncadores

This large spirograph is one of the rarer species found at Pasito Blanco


 

Arguineguín Reef  explore

Net buiten de haven , Dit rif ligt op 14-16m en heeft een grote permanente school met roncadores. Stingrays, trompetvissen, murenen en andere rifvissen treft u hier ook aan. Als u de rand van dit vulkanische rif volgt kunt u jagende baarsen en tonijnen zien die op kleinere vissen jagen tot u bij een vissenbal komt.

Duikers die tussen de roncadores zwemmen op het Arguineguín rif


 

Kleinere baaien (Amadores, Medio Almudh, Playa del Cura, Tauro, Taurito)Shallow dives here

Er zijn diverse kleinere baaien langs de west kust waar kant duiken mogelijk is ,en u kunt te water vanaf het strand. Het merendeel van deze stranden zijn redelijk stijl en met stenen, en heeft een branding waar het zicht zeer beperkt is. Eenmaal buiten de branding ,de rotsen en gesteente hebben deze een diverse onderwater leven zoals, papagaaivissen,baarsen en brasems. Het strand bij Amadores is van geimporteerd zand, en dit bepekt het zicht langs de stranden. Het strand bij Medio Almudh is ook geschikt voor kantduiken hoewel het is ook het lokale naakstrand!

Amadores is een kunstmatig strand met geimporteerd koraalzand


 

Sardina del Norte   We visit Sardina regularly from our diving centre in Arinaga

dive with angel sharks gran canaria
Sardina del Norte

De duikplekken rond Sardina en Puerto de la Nieves zijn in de andere hoek van het eiland vergeleken met de populaire toeristen resorts in het zuiden en westen zodat het een autorit is van bijna 100km om er te komen. Weinig toeristen bezoeken het hier daar er andere plekken zijn op 20-25 km afstand. De stenen kustlijn heeft veel zee egels en typische haven vissen zoals baarsen en brasems en octopus. Het kan ook een goede plek zijn om engelhaaien te vinden en kleine roggen. De duik bij Caleta Bajo heeft verschillende kleine grotten, maar in de herfst is het zeer populair vanwege de kleine Mobulus Rays (een kleine manta rog) die voeden in dit gebied en zeer regelmatig gezien worden door duikers.

Duiken met de mobulus rog in La Caleta del abajo


 

Puerto de la Nieves (Agaete)  buceo canarias en Gran Canaria

Dit is de terminal van de ferry naar Tenerife, en vanaf het strand is het mogelijk om te snorkelen zonder veel last te hebben van diep water . Parkeren hier is gelimiteerd en er zijn hier geen duikscholen en het is een lange auto rit vanuit de resorts in het zuiden.

 

Het strand bij Puerto de la Nieves


Oever Duiken in Gran Canaria

Ten slotte hebben wij gehoord van een aantal mensen dat er een duikcentrum is die zorgwekkende verhalen verteld aan een aantal duikers door hen te vertellen dat kantduiken illegaal is in Spanje, en vanwege 'ongelukken' dat 'de overheid' duiken heeft verboden uit de kust. Het bedroeft ons om deze verhalen te horen omdat deze noch feitelijke grondslag heeft en elke dag van het jaar, honderden mensen duiken uit de kust in Arinaga, Sardina del Norte, Playa de Amadores, Playa de Taurito en diverse andere sites.

Ongevallen van duiken in het algemeen, en duiken in het bijzonder op de Canarische Eilanden zijn extreem laag (minder dan 1 op de 100.000!) ,en als je wordt verteld over sterke stromingen, kunnen deze stromingen alle duikplekken (boot en de wal) invloeden, want dit is een klein eiland. Bij veel van de kust duiken kun je vaak de universiteit vinden die onderzoek doet, of de Guardia Civil Duik Afdeling (politie) die hun opleiding oefeningen uit de kust langs Professioneel scholen en amateur duikers doen . Sinds enkele jaren de regering had officiële fotowedstrijden de 'Photosub Galdar' uit de kust bij Sardina del Norte.

Gran Canaria biedt vele prachtige kust en bootduiken, dus wees niet bang om verschillende te proberen, en ontdek de schoonheid en de verscheidenheid van de onderwater duiken ervaringen rond het eiland. Niemand is opgesloten, vervolgd of gestopt 'door de autoriteiten' van het duiken vanaf de wal met een juridisch, bevoegd duikcentrum tijdens de tien jaar we hier zijn geweest, dus negeer deze ongefundeerde pogingen om u te overtuigen om alleen te duik door (hun) boot, en lopen van iemand die probeert om je bang te maken met vage mythen en de onzekerheid over de Spaanse Duiken wetten.

Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria