Duiklocatie's in het El Cabrón Marien Reservaat

Een school Grunts is op weg naar ofwel the Hole in the Wall duik of the Table Top Toegang
There's fish everywhere here - looking up through a shoal of roncadores
This common stingray can be found at several places in the reserve
Dive into the warm subtropical waters of the El Cabrón marine reserve

Hier is een voorproefje van wat het Cabrón biedt als we kijken naar onze meest populaire duiklocaties in het Marien Reservaat.

  • De Hole in the Wall
  • De Table Top
  • Punta de la Sal
  • Punta de la Monja
  • Discovery Bay
  • Risco Verde

In totaal zijn er meer dan 12 verschillende duik routes en toegangspunten in de reserve, en genoeg verschillende routes om te kunnen duiken hier voor meer dan een week. Wij zijn een van de weinige duikcentra die klanten naar sites zoals Cal Steps, de Geit Spoor, Muelle Vieja of de Maan Rif te duiken nemen, maar onze intieme kennis van het gebied betekent dat we vaak hier veilig duiken, toen een aantal van de belangrijkste duik toegangspunten zijn gesloten door abnormale windrichtingen. Onze school is het dichtstbijzijnde duikcentrum aan de reserve; de ervaring van het duiken hier al meer dan vijftien jaar; en instructeurs die wonen aan de kust in Arinaga, kijken en leren elke stemming van de zee; betekent dat we het gebied beter kennen dan elke andere duikschool in Gran Canaria en we kunnen een hoop plezier te beleven,en uitzonderlijke maar uitdagende duiken maken. Davy Jones Diving jouw eerste keuze voor duiken in de El Cabrón zeereservaat in Gran Canaria.

Damselfish shoaling on Cal Steps
get close to the angel sharks when you dive in Gran Canaria
Een Mureen aal wacht tot deze schoongemaakt wordt door Lady Isabella cleaner garnalen bij Punta de la Sal

De Hole in the Wall

De Arinaga Ark is subliem om door te zwemmen

Dit is niet alleen een zeer spectaculiare duik, maar ook een uitdagende duik en kan alleen uitgevoerd worden wanneer de wind en de stromingen gunstig zijn.

De duik begint met een entree vanaf het rif in een v-vormig kanaal mat een diepte van ongeveer 5 meters; vervolgens dalen we af tot en diepte van 14 meters waarbij we door een gat zwemmen en via een grot er weer uit. Dit geeft de locatie haar naam.

Na 25 metres gezwommen te hebben wordt u verwelkomt door een adembenemend zicht van een natuurlijke ark gevuld met Trompetvis en Brasem, gevolgt door een afdaling tot maximaal 24 meters diepte.

Als dit u nog niet versteld heeft doen staan, zwemt u nog 100 meter verder en u heeft een zicht van ongeveer twee duizend bastaard grunts (of roncadores) in een grote 'fish ball' vis bal. Ook aanwezig is een school van Gestreepte Brasem met de altijd aanwezige Barracudas op zoek naar een snelle hap. De Barracudas kunnen tot 1.2 meters lang worden en staa boven aan de voedsel keten.

er bestaat een grote kans dat u Arends Roggen, Murenen, Gemarmerde Sidderrog en Pijlstaart roggen en de zeldzame Engelhaai zult zien. veel voorkomende vissen zijn brasem, baarzen, naaktslakken en veel van de andere Canarische dieren.

Dit wordt beoordeeld als een van de favorite locatie's door hen die het geluk hebben dat de conditie's goed zijn.

Butterfly ray gran canaria
This parrotfish is being cleaned by turkish wrasse at one of the local cleaning stations
A nudibrach grazes on the vegetation on the table top

De Table Top

Een duiker die in een fish-ball met Roncadores, of bastard grunts zwemt

van hieruit starten een aantal klassieke duiken, waaronder the Fish Ball, The Finger, Neptune's Mount en The Table Top zelf. Deze duik kan alleen uitgevoerd worden bij de juiste wind conditie's en zelfs dan zal het een niet makkelijk zijn wanneer de golven op de rotsen breken daar waar u te water gaat. Een speciale technique om te water te gaan, een onderwater kanaal en de combinatie van stromingen wordt het een stuk makkelijker dan het in het lijkt. De duiker wordt beloond met het plannen van een duik die hem naar de Fish Ball, of de grotten en doorgangen brengt. Het vissen leven is uitbundig in dit gebied en buiten de meest voorkomende dieren zoals damsels, wrasse, en bream, zul je waarschijnlijk ook barracudas zien, veel murenen, en de kans op grouper, unicorn vis, glass-eye, tonijn en in buitengewone omstandigheden manta Roggen. Een nachtduik kan de avonturiers belonen met Pijlstaart roggen, inktvis, octopus, Engelhaai en vele andere nacht jagers op het rif.

In aanvulling op de vruchtbare mariene leven, is er een fascinerende onderwaterwereld landschap, waardoor 'wall duiken' rond een groot deel van de buitenkant van het rif; diverse grotten, de kleine boog en veel grotere gaten in te zoeken naar murenes en andere wezens.

Er zijn maar weinig duikplaatsen in de Canarische Eilanden hebben een dergelijke verscheidenheid, dergelijke overvloed, en dergelijke landschappen zo dicht bij de kust alle beschikbare van de ene oever toegangspunt.

Cave dive in La Reserva Marina del Cabrón, Gran Canaria

Shoal of Roncadors in Gran Canaria

Glass-eye canaries

Punta de la Sal

Deze Gorgonia is over 2m wijt

Er zjn twee routes omhier te komen, tot het diepste punt van het reservaat. Meestal gaan we via de 'Table Top' entree aangeien dit minder beinvloed wordt door de noordelijke wind.

Dit is niet alleen deen diepe duik, maar ook een lange duik dus alleen voor ervaren duikers weg gelegd. Duikers die vergelikbare ervaring kunnen tonen, aangezien we dit meestal als een decompressie duik in plannen.

We beginnen met door het onderzee klif te volgen bij een niveau van 10-15m. Bij heldere conditie's zal hier tonijn, barracuda's, trumpetfish en grouper aan wezig zijn. We dalen langzaam af , passeren een veld met garden eels aan de rechter kant, tot we bij een gebied met grote rots stukken komen, op ongeveer 20m diepte, waar over het algemeen veel murenen te zien zijn.

verder gaand, komen we bij 'campo de gorgonia' op 30m waar je deze wonderbaarlijke gorgonians kunt zien. Er is een type gorgonian die over 2m wijt is.

In dit diepe gebied worden marbled-electric roggen, gilt-headed bream en engelhaaien gezien.

Triggerfish are often found at Punta de la Sal in Gran Canarias Marine Reserve
the rare Abade Capitan near Punta de la Sal
chucho comun cerca Punta de la Sal

Punta de la Monja

Punta de la Monja

wanneer we te water gaan vanaf 'Hole in the Wall' entree, kunt u helemaal rond het punt van Punta de la Monja zwemmen en uw duik beeindigen in de kalmere wateren van het El Cabrón baai. Dit is een erg lange duik en zuinig doen met de lucht is vereist. er zijn meerdere kleine grotten, en enkele grote inkepingen waar veel nachtdieren zoals de Glass-eye, en Conger te zien zijn gedurende de dag. Grote scholen Atlantic Damselfish leven tussen rots spleten.

Bucear con angelote o chucho cerca de Punta de la Monja Gran Canaria

Seehorse in de Arinaga Ark bij deze duik

 

Bull ray (obispo) a lado de punta de la monja

 

Risco Verde

Anchor in risco verde

Risco Verde (ook wel Green Cliff)is de duiklocatie het meest dichtbij Arinaga, en is aan het noordelijke einde van 'Avenida' - De promenade die langs de gehele kustlijn loopt.

Dit is een mooie duik tot 10 meter met veel te zien. u zult damsel fish, mullet, wrasse, inktvis en octopus in dit gebied zien.

striped mullet in risco verde
octopus in the canary islands
lizardfish with breakfast

 

De baai van Cabrón wordt afgeschermd van de winden, waardooor het tewater gaan en het aan land komen makkelijk en veilig is

Playa del Cabrón

In de baai leven vele scholen atlantische damselfish, bream, en red mullet.

Dit is een duik tot 12m maximum, beginnend met een gemakkelijke start van het strand; vervolgens volgen we het rif, welke de natuurlijke bescherming voor de baai vormt.

aangezien de conditie's hier erg goed zijn is dit de perfecte lokatie voor beginners en duikers in opleiding, en zij die el enige tijd niet meer gedoken hebben. Hoewel veel ervare duikers en onderwater fotograven van de baai genieten

Er is een ruime varrietie aan zeeleven varrieren van de altijd aanwezige school atlantische en blue-fin damselfish, bream, parrotfish, wrasse, lizardfish en pufferfish. De betere zoektochten zal de duiker belonen met oesters, razorfish, jonge barracudas, trumpetfish, wide-eyed flounders, common stingrays, octopus, en ook inktvissen en vele andere dieren. In de lente komen veel roof dieren naar de baai om te jagen op de parende visjes. Sommige blijven gedurende de dag en zorgen dus voor close-ups van stingrays, anglesharks, barracuda en weaver fish

Het zich is zelden onder de 15m waardoor dit een prettige en makkelijke duik is met veel variatie.

cuttlefish gran canaria
buceo islas canarias
razorfish in the sand

Bezoekers faciliteiten

Preparing for diving in Gran Canaria's marine reserve at Arinaga

De overheid heeft verdere ontwikkeling in het reservaat verboden waardoor er geen 'bezoerers' faciliteiten zijn. Sorry daarvoor.. maar dat betekend geen toiletten, winkels, cafes of bar. Daarom, zijn wij op vijf minuten afstand van de duiklocatie's in het dorpje Arinaga gevestigd. Wij zijn het dichtst bij gelegen van alle duikscholen tot het marien reservaat, en de enige PADI en BSAC school in Arinaga.

Relax at the Davy Jones Dive Centre in Gran Canaria

Je wordt omgekledt in wetsuits in ons duikcentrum, waar we faciliteiten hebben! U kunt veilig waardevolle spullen achterlaten in het centrum, of ontspannen in Arinaga in een van de cafés tussen de duiken. Wij vervoeren u naar de duikplaats en terug in een van onze off-road voertuigen.

Dit maakt een dagtocht naar het zeereservaat bij Cabrón met Davy Jones een relaxte en leuk dagje uit met veel duiken!

Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria