Duiken in San Agustín, Gran Canaria

We krijgen vaak de vraag of er sprake is van duiken of snorkelen in de zee naast San Agustín of de aangrenzende resorts van Playa del Inglés, Sonnenland, San Agustin of Bahia Feliz op Gran Canaria. Het antwoord is nee. (sorry). San Agustín en Playa del Inglés zijn het best bekend om hun stranden en de geweldige zandduinen achter het strand ... wat in duik termen betekent .. veel zand en niet veel leven in zee en niet veel diepte. Je zult waarschijnlijk sommige bodembewoners vinden, zoals het grote ogen bot en weaverfish (oppassen niet om op deze te staan?) en 's nachts roofdieren zoals roggen en Engelhaaien die jagen op wezens zoals gouden balearen conger, maar in vergelijking met de belangrijkste duikplaatsen op Gran Canaria, de stranden zijn als de duinen die hen ondersteunen .. een beetje een woestijn.

Duikers zoeken ook naar een PADI duikcentrum in San Agustín, maar omdat de aangrenzende duikenlocaties slecht zijn, zijn er momenteel geen PADI erkende duikcentra in Playa del Inglés, San Agustín, Meloneras, San Agustin of de andere duiklocaties in de 'Sur'. Het lijkt op de kaart, alsof we ons op enige afstand van de hotels in het Zuiden bevinden, maar de snelweg die het zuiden en noorden van het eiland verbindt, betekent dat het snel en gemakkelijk te bereiken is vanaf San Agustín naar Arinaga.

Het zandige ondiepe strand van San Agustín is het beste om te zonnebaden; voor duiken in San Agustín, een korte rit brengt je naar een aantal uitstekende duiken in de Arinaga Zeereservaat
Er is geen PADI duikcentrum erkend in San Agustín, maar Davy Jones Diving is slechts 20 minuten rijden daarvan
Het zeereservaat in El Cabron in de buurt van Arinaga heeft een gevarieerde fauna met vele kleurrijke vissen voor duikers om mee te zwemmen.

Maar maak je geen zorgen. San Agustín heeft altijd al een reputatie gehad als een zonaanbidders bestemming, en heeft alle attracties en faciliteiten ,ideaal voor een familie vakantiebestemming. Het is ook slechts twintig minuten van het zeereservaat bij El Cabrón in de buurt van Arinaga op de Oost Kust, die door alle bewoners wordt beschouwd als de beste plek om te duiken in Gran Canaria. Er is locaties om te duiken, er is een van de beste mixen van het mariene leven op het eiland, en u kunt meer dan tien verschillende routes duiken in de reserve. Indien u verblijft in San Agustín dan is de plaats om te gaan duiken in het zeereservaat in Arinaga.

Het El Cabrón gebied is beroemd vanwege het vulkanische rif, en beschikt over bogen, grotten, kliffen en met deze gevarieerde habitats is het een marine-leven hotspot waar je bijna de hele catalogus van mariene soorten van kleine zeepaardjes tot engel haaien en vlinderroggen kan zien. De belangrijkste voordelen van het duiken in het zeereservaat El Cabrón zijn: -

  • Zie meer, met meer dan 10 routes en 400 mariene soorten
  • 'Casa Limon' is het meest ruime en ontspannen duikcentrum in Gran Canaria
  • Ons team is volwassen, deskundig en zeer bekwaam beoordeeld op TripAdviser!

Wij bieden u een gratis ophaaldienst voor de duikers van San Agustín, elke dag, zodat ze hier kunnen komen in onze airco mini-bus en genieten van de beste duiklocaties in Gran Canaria, en u bent op tijd terug bij uw familie in Playa del Ingles, San Agustín of Meloneras voor de afternoon tea.

Review diving gran canaria 5* 5 Sterren - "Aanrader!!"

Afgelopen vier dagen hebben een vriendin en ik acht duiken gedaan bij Davy Jones Diving. Hiervan werden twee duiken begeleid door Brett en de andere zes door Raymond. Hoewel ik nog nooit vanaf de kant gedoken heb, werd vaak letterlijk en figuurlijk een hand toegereikt. Ik kon merken dat de instructeurs erg ervaren zijn en ze wisten alle mooie plekken te vinden. Er is genoeg te zien en na een lange zoektocht hebben we zelfs de angel shark gevonden! ...


2017-05-13  Gepubliceed door Tripadvisor.nl

We verzamelen u bij uw hotel voor duiken in Playa del Ingles, zal een korte rit brengt u naar een aantal uitstekende duik

Playa del Ingles heeft ook een zeer levendig avondleven, en veel redelijk geprijsde accommodaties, dus u kunt een avond uitgaan en dan duiken op andere dagen, luieren tussen de duinen of winkelen in het Yumbo-centrum.

Deze gemeenschappelijke pijlstaartrog kan op verschillende plaatsen in de reserve worden gevonden
Trekkervis zijn vaak te vinden in Punta de la Sal in Gran Canarias Marine Reserve

Kortom, als je hier komt met uw gezin en alleen een paar dagen wilt duiken, dan is San Agustín een geweldige uitvalsbasis om Gran Canaria te verkennen. Er zijn tal van dingen te doen en te zien in Playa del Ingles, waaronder twee waterparken, het strand, paardrijden, jeep safari's, sky-diving en helikopter vluchten (om maar een paar mogelijkheden te noemen). Vanaf hier is het een korte reis naar het El Cabrón zeereservaat waar u kunt deelnemen en genieten van een aantal top duik ervaringen.

Zwemmen in grote wolken van rifbaarzen in het zeereservaat El Cabrón
Een nudibrach graast op de vegetatie op het tafelblad

Voornaamste Hotels, Bungalows en Appartementen in San Agustín en Ophaaltijden.

Wij halen u op van deze voornaamste hotels en appartementen op regelmatige basis, plus nog veel meer kleinere appartementen.
Hotelnaam Collectie Tijd
Costa Canaria 09:05-09.10
Dunas Don Gregory 09:05-09.10
Folias 09:05-09.10
Gloria Palace 09:05-09.10
IFA Beach 09:05-09.10
IFA Interclub Atlantic 09:05-09.10
Marinasol 09:10-09.15
Melia Tamarindos 09:05-09.10
Monte Feliz 09:10-09.15
Monte Rojo 09:05-09.10
San Agustin Beach Club 09:05-09.10

Als uw hotel of appartement niet hierboven vermeld is, neem dan contact met ons op en wij zullen een collectie tijd met u bevestigen.
Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria