Vergelijken van Duiken in de Rode Zee met het duiken op de Canarische Eilanden


Anthias, glasvisjes en domino zwermen rond een koraal kop in de Rode Zee
Veel van onze klanten vragen ons hoe het duiken op de Canarische Eilanden is in vergelijking met het duiken in de populaire Egyptische duikbestemmingen aan de Rode Zee, zoals Sharm-el-Sheik, Taba, Hurghada en Dahab. Er zijn veel verschillen tussen de twee en ook veel overeenkomsten. De meeste duikers zullen zien dat er voordelen zijn in het duiken in beide gebieden, maar misschien wel op verschillende tijdstippen van het jaar. Onze visie is , de oceaan is immens, en dat hoe meer verschillende gebieden je verkent, des te meer diversiteit en schoonheid u vindt in deze verschillende duiklocaties. In deze vergelijking zullen we kijken naar de toestand van de zee, het weer, infrastructuur en andere factoren.
Duiken op de Canarische Eilanden

Scuba Diving in Gran Canaria - Underwater with shoals of bream and fish

De eerste verrassing is dat zowel de Canarische Eilanden en Rode Zee Resorts beide ver zuidelijk zijn!. Twee populaire duikbestemmingen, Sharm-el-Sheik in Egypte en Arinaga op Gran Canaria zitten beide bij Latitude 27,85 °.

Maar de Canarische Eilanden hebben een iets koeler sub-tropisch klimaat, terwijl de Rode Zee een warmer tropisch klimaat heeft. In de zomer is het verschil in temperatuur van het water van belang ,met temperaturen tot wel 30 ° C in het water in de Rode Zee, terwijl de Canarische Eilanden een piek van ongeveer 24 ° C bereiken, maar in de winter is het verschil veel minder, met de Rode Zee afgekoelt tot lage 20 graden, terwijl de Canarische Eilanden, verwarmd door de Golfstroom in de Atlantische Oceaan daalt tot ongeveer 18 ° C.

A Snorkeller dives down to the sea floor to explore underwater in Arinaga in the Canary Islands

Ten tweede, veel mensen denken dat als de Canarische Eilanden 'in de Atlantische Oceaan' liggen, dat zij last hebben van hetzelfde soort stormachtige weer, ijsbergen en koud water dat kan worden gebruikt als decor voor een nieuwe versie van 'Titanic'. De realiteit is dat de weersomstandigheden zeer stabiel zijn op de Canarische Eilanden met een hoge drukgebied van het 'Azoren Hoog' voor een groot deel van het jaar en constante passaatwinden in de zomer. Net als de Rode Zee, kan de Canarische Eilanden stormachtige dagen hebben, maar als je kijkt naar onze geschiedenis van de duikomstandigheden in Arinaga zul je zien dat we bijna elke dag van het jaar duiken en er is bijna altijd wel iets bijzonders te zien.

De Canarische Eilanden staan altijd al bekend om de zon, en zelfs in de winter is er de kans om een de bruine tint te krijgen op de niet-duik dagen. Als u echter gevoelig bent voor hitte-uitputting of gemakkelijk verbrandt, dan kan de zomerse temperaturen op de Canarische Eilanden een stuk comfortabeler voor u zijn. Oppervlaktetemperaturen in Egypte kan oplopen tot meer dan 45 ° C in de zomer, terwijl in de Canarische Eilanden een temperatuur van rond de 35 ° C vaker voor komt, met de passaatwinden die de lucht koelen in de Canarische Eilanden in de zomer. Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria wordt beoordeeld als het hebben van een van 's werelds beste' Stad ' klimaten - niet te warm in de zomer en aangenaam warm in de winter.

In the El Cabrón marine reserve you can dive into the shoals of fish

Dit verschil is genoeg om vruchtbare groei van koralen in de Rode Zee aan te moedigen, terwijl in de Canarische Eilanden is er bijna geen koraal. De koralen op zijn beurt trekken een groot aantal kleurrijke en diverse mariene soorten aan, dus ja, de Rode Zee heeft meer leven, meer kleur en meer variatie. Maar de duikcondities kunnen zeer vergelijkbaar zijn, met een goede helderheid van het water voor het grootste deel van het jaar in beide gebieden. En dat de Canarische Eilanden niet beschikt over de verscheidenheid van Egypte, zijn er vele soorten die in beide gebieden te vinden zijn. Rifbaarzen, papegaaivissen, lipvis, lizardfish, barbelen, kogelvis, barracuda's en murenen zijn te vinden in overvloed hier op de Canarische Eilanden.

Dive Gran Canaria and see macro life

Het verschil in de zeebodem samenstelling betekent dat de meeste Rode Zee koraal gebieden die missen een aantal van de dramatische rotsformaties die een grote aantrekkingskracht van het duiken op de Canarische Eilanden zijn. Het vulkanisch gesteente is geërodeerd in veel van onze duiklocaties in grotten, doorgangen en spectaculaire onderwater bogen, gebeeldhouwd door de golven toen de zeespiegel lager was tijdens de laatste ijstijd te creëren. En als je van het donker houdt is het waarschijnlijk gemakkelijker om een nachtduik op de Canarische Eilanden te organiseren, zoals onze ervaring was dat deze werden verboden in sommige delen van de Rode Zee als gevolg van 'Veiligheid Beperkingen'.

Barred Hogfish (Bodianos scrofa) is the brightest fish underwater in Arinaga in Gran Canaria

Als u uw camera met u meeneemt om onder water foto's te nemen dan zijn er tal van kleurrijke onderwerpen, zoals garnalen, tijger murenes, glasvisjes, papegaaivissen, rifbaarzen en lipvis. Blader door een deel van de foto's in onze galerij van foto's van de El Cabrón Marine Reserve en u kan verrast worden door de verscheidenheid en de kleuren die u hier vindt.

De Canarische eilanden zijn ook een goede plek om grotere soorten, zoals de engel haaien en roggen te zien. Er zijn vijf meest voorkomende soorten roggen (gewone, ronde, elektrisch, adelaar en vlinder) en af en toe bezoeken van ruwstaart, en stier roggen.

Een andere misvatting is dat duiken op de canarische eilanden is hetzelfde als in de middelandse zee. Dit is niet het geval, daar de canarische eilanden niet geleden hebben van de overbevissing zoals in middelandse zee, en het veel warmer is op de eilanden. Duiken in El Cabrón Marine Reserve in Arinaga is een compleet andere ervaring dan in de middelandse zee waar weinig leven is.


Exploring the wreck of the Arona
De Arona


Tot slot, als u houdt van wrakduiken in plaats van rif, dan heeft Las Palmas in Gran Canaria een van de beste collecties van duikbare wrakken in de Atlantische Oceaan. "De wrakken zijn hier groter en beter dan de meeste Rode Zee wrakken" is wat een foto-journalist zei dat toen hij zijn eerste duik op de Arona buiten Las Palmas nam.

Dus waar zijn de beste plaatsen om te duiken op de Canarische Eilanden?Duik tot dicht bij een Inktvis op de Canarische Eilanden
Inktvis
Dive alongside a shoal of Gold Striped Bream in the Canary Islands
Goudgestreepte Brasem
In het najaar vindt u de Behaarde Aalpuit in volle paring kleuren.
Hairy Blenny
Duik in scholen van rifbaarzen in Gran Canaria
Damselfish

PADI Opleidingen op de Canarische Eilanden

Ontvang uw PADI-kaart hier

Als het gaat om deelname aan duikopleidingen, is er weinig verschil op het gebied van faciliteiten en structuur tussen de Canarische Eilanden en de Rode Zee. Beiden hebben lang gevestigde, professionele opleidings scholen, die worden gecontroleerd door hun regeringen om een hoog niveau van veilige opleiding te bereiken. Er zijn scholen die PADI, BSAC, CMAS, ACUC en een aantal andere opleidingen verzorgen. Duik hot-spots, zoals de El Cabrón Marine Reserve is een uitstekende plek om cursussen, zoals de PADI Open Water Cursus omdat je veel interessant leven in zee hebt, zoals inktvissen, pijl krabben, inktvissen, trompetvis, papegaaivissen, rifbaarzen, lipvis en u kunt nog veel meer zien gedurende de opleidings duiken. We geven cursussen het hele jaar door in de El Cabrón Marine Reserve, dus er zijn geen beperkingen als je je cursus wilt doen.


Vergelijken van Egyptische en Spaanse Infrastructuur

Als de Rode Zee een beter ontwikkeld mariene ecosysteem heeft, dan heeft de Canarische Eilanden een veel beter ontwikkelde infrastructuur voor toeristen. De Canarische Eilanden zijn een modern, westers land met een stabiele economie en regering, en ze hebben een open en toegankelijke toeristische economie met een breed scala van familie en avontuur opties. Er is een breed scala van accommodaties op de Canarische Eilanden van eenvoudige appartementen tot vijf sterren luxe. In tegenstelling tot egypte, sommige reizigers kunnen zich beperkt voelen door de beveiliging, religieuze en culturele verschillen . Voor gezinnen in het bijzonder, met een mix van duikende en niet-duikende leden, de Spaanse Canarische Eilanden bieden opties zoals pretparken, carnavals, concerten, onbeperkt reizen, autoverhuur en diversiteit die moeilijker te vinden is in Egypte.

Een van de andere vreemde overeenkomsten tussen de Canarische Eilanden en Egypte is het oude proces van mummificatie, en de oude piramides op Tenerife. Als u nog niet heeft gehoord van de 'Guanche' mensen die woonden op de Canarische eilanden voordat ze werden veroverd door de Spanjaarden, dan moet je de prachtige archeologische tentoonstelling te bezoeken op de 'Cuevas Pintadas' in Galdar in het noorden van Gran Canaria, of het gereconstrueerde dorp aan Mundo Aboriginal in de buurt van Playa del Ingles.

Bekende gerechten en dranken in een ontspande sfeer is typerend voor veel Canarisch strand bars
eten en drinken
Voor sommige reizigers, eten en drinken is een belangrijke factor, en onze persoonlijke ervaring is dat de voedsel normen veel hoger liggen in Spanje. Degenen die vatbaar zijn voor maagklachten kunnen worden ontmoedigd door verhalen van 'de Farao's Revanche'. Als u geniet van een alcoholische drank dan niet vergeten dat alcohol is alleen beschikbaar voor toeristen in hun hotels in Egypte, en de keuze is minder dan in Spanje.

Overzicht

Zoals al eerder gezegd, zowel de Rode Zee en de Canarische Eilanden bieden verschillende alternatieven die individuen kunnen aanpassen op verschillende tijdstippen. De Canarische Eilanden hebben veel meer variatie in het duiken dan de Rode Zee, evenals warmere zeeën. Als u zich zorgen maakt over de politieke onzekerheid of zware beveiliging in Egypte,en op zoek bent naar een onderbreking van een korte 'winterzon' met een paar dagen duiken, of misschien een vakantie met het gezin dan heeft de Canarische Eilanden veel voordelen.

Wanneer je rekening houdt met het gemak en de frequentie van vluchten naar de Canarische Eilanden, goedkope vluchten van Ryanair en anderen; Euro prijzen en een goede technologische ondersteuning en infrastructuur, dan de Canarische Eilanden kan een geweldige plek voor een 'lang weekendje duiken' of gemengde activiteit reis. Als u meer informatie wilt dan kunt u altijd

Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria