Scuba Duiken in Las Palmas, Gran Canaria

for scuba diving in Las Palmas, a short ride will take you to some excellent diving in the Arinaga marine Reserve

Wij zijn vaak gevraagd over het scuba duiken of snorkelen in Las Palmas in het Noorden van Gran Canaria. Daar zijn twee verschillende soorten van antwoorden, een voor die in Las Palmas zijn en willen duiken in het El Cabrón Marine Reserve, en die in het zuiden van Gran Canaria zijn en willen duiken in Las Palmas!

Las Palmas is een prachtige stad - het is bekend om een van de beste klimaten te hebben van alle steden in de wereld, in de winter is het niet te koud, en in de zomer is het niet te warm.

Scuba Diver on Open Water Diving course underwater in the Canary Islands

Het heeft ook het langste stedelijke strand in de wereld - de Playa de las Canteras, die loopt van het Noordwesten van de stad. Wat betreft het duiken is het ook een van de beste plekken voor wrakduiken in de Canarische eilanden, met de Arona en Kalai in het bijzonder en zeer geschikt voor de meer ervaren duiker. Het heeft ook enige ondiepe duiken bij Las Canteras strand waar de locale Spaanse Duik Centra studenten meenemen om daar hun vaardigheden te ontwikkelen. Hoewel sommige bezoekers vinden Las Palmas een beetje frustrerend omdat goede duikplekken ontbreken voor gemiddelde duikers, en het onderhandelen van plekken met de lokale Spaanse duikcentra om de wrakken te bezoeken is niet eenvoudig.

Korte Bezoeken en Cruiseschepen

We worden regelmatig gevraagd door gasten van een aantal van de vele cruiseschepen en andere schepen die Las Palmas bezoeken om het organiseren van een dag duiken voor hen in het zeereservaat bij El Cabrón. Het antwoord is bijna altijd 'JA!'. De cruiseschepen meren meestal aan rond 08:00 en vertrekken rond 17:00, dat geeft ons veel tijd om uw transfer naar Arinaga te organiseren, twee prachtige duiken in het zeereservaat te maken,en je veilig terug te krijgen in de tijd om mee te doen met partners en vrienden op uw boot. Er zijn een aantal cruises die veel later meren en dan is het nog steeds mogelijk, maar moeilijker te organiseren.

scuba dive with angel sharks in Gran Canaria

We hebben ook georganiseerde cursussen en duiken voor andere groepen die Las Palmas hebben bezocht verzorgd, waaronder de percussiegroep 'STOMP', leden van de 'Cirque du Soleil', het Philadelphia Orchestra, de Finse Nationale Radio Orkest, de 'Class Afloat' (in een zeilschip) en het bezoeken van oorlogsschepen uit ten minste drie marines.

Boot Duiken In Las Palmas

De beste duiken in de buurt van Las Palmas zijn bereikbaar bij boot

Er zijn drie uitstekende duiken in Las Palmas, die geschikt zijn voor duikers met een tweede niveau kwalificatie zoals BSAC Sports Diver of PADI Advanced Open Water. De twee grote wrakken, de Kalais en de Arona liggen in 35m diep water en zijn waarschijnlijk de beste wrak duiken op de Canarische Eilanden vanwege hun grootte. De Kalais zit rechtop op de bodem en de koningsposten zijn niet geveegd, het maakt deze een prachtige plek met scholen lipvis en rifbaars overal om hen heen. Meer ervaren duikers kunnen ook de motorkamers betreden en de intacte motoren verkennen. De Arona is een beetje verder naar het zuiden en heeft vaak een zeer goed zicht, omdat het niet dicht bij de haven is. Het ligt op zijn kant en er kan een sterke stroming zijn. De laatste echt bijzondere duik in Las Palmas heet 'La Cathedral', en bestaat uit een reeks van onderwater grotten, bogen en doorgangen van de grootte van een kathedraal!

Een duiker hangt in de stroom naast het wrak van de Arona in Gran Canaria
The Arona
Zwemmen door de koningsposten van de Kalais in de buurt van Las Palmas
The Kalais
La Cathedral - enorme bogen afgewisseld met schachten van licht
La Catedral

Duiken in de El Cabrón terwijl in Las Palmas

Wanneer u een duik in Gran Canaria's Marine Reserve maakt kunt u papegaaivissen tegenkomen die worden gereinigd in het reinigingstation

Als u een bezoek aan Las Palmas maakt, en wilt duiken in het zeereservaat kunnen we duikexcursies in het zeereservaat bij El Cabrón bieden. Las Palmas is niet op onze normale 'collectie' route, maar als we een reserve voertuig hebben kunnen we zorgen dat klanten worden opgehaald van Las Palmas. In drukke periodes is het niet altijd mogelijk om dit te bieden, en in dit geval hebben we een eenvoudige methode om Arinaga te bereiken namelijk een express bus die gaat van Las Palmas naar Cruce de Arinaga, waar wij u ophalen.

De El Cabrón gebied is beroemd vanwege het vulkanische rif en beschikt over bogen, grotten, kliffen en met deze gevarieerde habitats is het een marine-leven hotspot waar je bijna de hele catalogus van mariene soorten van kleine zeepaardjes tot engel haaien en vlinderroggen kan zien. De belangrijkste voordelen van het duiken in het zeereservaat El Cabrón zijn: -

Review diving gran canaria 5* 5 Sterren - "Aanrader!!"

Afgelopen vier dagen hebben een vriendin en ik acht duiken gedaan bij Davy Jones Diving. Hiervan werden twee duiken begeleid door Brett en de andere zes door Raymond. Hoewel ik nog nooit vanaf de kant gedoken heb, werd vaak letterlijk en figuurlijk een hand toegereikt. Ik kon merken dat de instructeurs erg ervaren zijn en ze wisten alle mooie plekken te vinden. Er is genoeg te zien en na een lange zoektocht hebben we zelfs de angel shark gevonden! ...


2017-05-13  Gepubliceed door Tripadvisor.nl

Als u een PADI Cursus wilt nemen terwijl u in Las Palmas bent, dat kan ook geregeld worden. Wij zijn het enige PADI 5-sterren resort aan de oostkust van Gran Canaria die PADI-cursussen kunnen aanbieden in het Engels, Duits, Hollands, Italiaans en Spaans, en we zijn goedgekeurd door de Canarische Regering om zowel duikopleidingen en excursies aan te bieden.

Dus als je een aantal dagen van leuke duiken wilt hoef je je geen zorgen te maken. Het duurt slechts iets meer dan dertig minuten om naar het zeereservaat te komen op de El Cabrón in de buurt van Arinaga op de Oostkuste . Dit wordt aanbevolen door de lokale bevolking als de beste plek om te duiken in Gran Canaria.

De lokale duik gids "Descubre Gran Canaria Bajo el Mar" (Ontdek Gran Canaria onder de zee) zegt: "Zonder twijfel een van de beste duiklocaties in Gran Canaria". Er zijn genoeg duiken, er is een van de beste mixen van het marine leven op het eiland, en u kunt meer dan tien verschillende routes in de marine reserve duiken. Het gebied werd gekenmerkt in de editie van 'BSAC Dive' tijdschrift januari 2008. Indien u verblijft in Las Palmas of aan de oostkust dan is dit de plek om een aantal prachtige duiken te doen in het zeereservaat in Arinaga.

Wrakduiken excursies naar Las Palmas

for scuba diving in Las Palmas, a short ride will take you to some excellent diving in the Arinaga marine Reserve

Daarentegen, als u verblijft in het zuiden van Gran Canaria, en u wilt de wrakken van Las Palmas duiken, kunnen wij excursies organiseren naar deze duikplaatsen voor gekwalificeerde duikers. We zullen alle logistieke elementen, inclusief vervoer en alle uitrusting en andere eisen organiseren en regelen. Aangezien het duiken in Las Palmas een grotere uitdaging is gaan we erop aandringen dat iedereen eerst bij ons in het zeereservaat duikt voordat we ze naar Las Palmas meenemen en dus deze duiken zijn meer geschikt voor 3-5 dag duikpakketten. Duiken in Las Palmas is afhankelijk van het weer en de beschikbare plekken op de lokale boot dus graag tijdig met ons overleggen als u deze duikplekken wilt bezoeken

Samenvattend, als u komt naar Las Palmas per Cruise Liner of boot, dan kunt u met ons in de Arinaga Marine Reserve duiken; Als u een paar dagen in Las Palmas verblijft kunnen we meer duiken of PADI cursussen organiseren; of we kunnen u van Puerto Rico en Playa del Ingles naar Las Palmas de Gran Canaria meenemen voor een wrak duik. Het is maar een kleine afstand naar Arinaga en het El Cabron marine reservaat waar onze ervaren instructeuren een aantal top duikervaringen voor u kunnen organiseren

Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria