Duiken in Meloneras, Gran Canaria

Die kanarische Unterwasserwelt erwartet Sie! We krijgen vaak de vraag of er sprake is van duiken of snorkelen in de zee naast Meloneras of de aangrenzende resorts van Maspalomas, Playa del Inglés, San Agustín of Bahia Feliz op Gran Canaria. Het antwoord is nee. (sorry). Maspalomas en Meloneras zijn het best bekend om hun stranden en de geweldige zandduinen achter het strand ... wat in duik termen betekent .. veel zand en niet veel leven in zee en niet veel diepte. Je zult waarschijnlijk sommige bodembewoners vinden, zoals het grote ogen bot en weaverfish (oppassen niet om op deze te staan?) en 's nachts roofdieren zoals roggen en Engelhaaien die jagen op wezens zoals gouden balearen conger, maar in vergelijking met de belangrijkste duikplaatsen op Gran Canaria, de stranden zijn als de duinen die hen ondersteunen .. een beetje een woestijn.

scuba diving with a shoal of roncadors

Es gibt kein anerkanntes PADI Tauchcenter in Playa del Inglés, aber Davy Jones Diving ist nur 20 Autominuten entfernt.

Duikers zoeken ook naar een PADI duikcentrum in Meloneras, maar omdat de aangrenzende duiken slecht zijn, zijn er momenteel geen PADI erkende duikcentra in Meloneras, Mapaslomas, Meloneras, San Agustin of de andere duiklocaties in de 'Sur'. Het lijkt op de kaart, alsof we ons op enige afstand van de hotels in het Zuiden bevinden, maar de snelweg die het zuiden en noorden van het eiland verbindt betekent dat het snel en gemakkelijk te bereiken is vanaf Meloneras naar Arinaga.

Maar maak je geen zorgen. Meloneras heeft altijd al een reputatie gehad als een zonaanbidders bestemming, en heeft alle attracties en faciliteiten aanwezig voor familie vakantiebestemming. Het is ook slechts twintig minuten van het zeereservaat bij El Cabrón in de buurt van Arinaga op de Oost Kust, die door alle bewoners wordt beschouwd als de beste plek om te duiken in Gran Canaria. Er zijn genoeg duiklocaties, er is een van de beste mixen van het mariene leven op het eiland, en u kunt meer dan tien verschillende routes duiken in de reserve. Indien u verblijft in Meloneras dan de plaats om te gaan duiken is in de zeereservaat op Arinaga.

Angel Shark night diving canary islands

De El Cabrón gebied is beroemd vanwege het vulkanische rif en beschikt over bogen, grotten, kliffen en met deze gevarieerde habitats is het een marine-leven hotspot waar je bijna de hele catalogus van mariene soorten van kleine zeepaardjes tot engel haaien en vlinderroggen kan zien. De belangrijkste voordelen van het duiken in het zeereservaat El Cabrón zijn: -

Wij bieden u een gratis ophaaldienst voor de duikers van Meloneras, elke dag , zodat ze hier kunnen komen in onze airco mini-bus en genieten van de beste duiklocaties in Gran Canaria, en terug bij hun familie in Meloneras, Maspalomas of Meloneras zijn op tijd voor de afternoon tea.

Review diving gran canaria 5* 5 Sterren - "Aanrader!!"

Afgelopen vier dagen hebben een vriendin en ik acht duiken gedaan bij Davy Jones Diving. Hiervan werden twee duiken begeleid door Brett en de andere zes door Raymond. Hoewel ik nog nooit vanaf de kant gedoken heb, werd vaak letterlijk en figuurlijk een hand toegereikt. Ik kon merken dat de instructeurs erg ervaren zijn en ze wisten alle mooie plekken te vinden. Er is genoeg te zien en na een lange zoektocht hebben we zelfs de angel shark gevonden! ...


2017-05-13  Gepubliceed door Tripadvisor.nl
Shoal of Roncadors, wrasse and bream diving canary islands

Playa del Ingles heeft ook een zeer levendig avondleven, en veel redelijk geprijsde accommodaties, dus u kunt een avond uitgaan en dan duiken op andere dagen, luieren tussen de duinen of winkelen in het Yumbo-centrum.

Schwimmen Sie in großen Wolken von Mönchfischen im El Cabrón Meeresreservat
Ein Nachtschnecke grast auf dem ¨Table Top¨

Kort gezegd: als je hier met je gezin naartoe komt en een paar dagen wilt gaan duiken, dan is Meloneras een goed startpunt voor het verkennen van Gran Canaria. Er is van alles te doen en te zien in Meloneras, waaronder twee waterparken, de stranden, paardrijden, jeep safaris, parachutespringen en helikoptervluchten (om maar wat te noemen). Vanaf daar ben je snel in het onderwater reservaat van El Cabrón, waar je top duiken kunt maken.

Dieser Gemeine Stachelrochen kann an mehreren Stellen im Reservat gefunden werden
Barred Hogfish werden oft an der Punta de la Sal in Gran Canarias Marine Reserve gefunden

Voornaamste Hotels, Bungalows en Appartementen in Meloneras en Ophaal Tijden.

Wij verzamelen u van deze voornaamste hotels en appartementen op regelmatige basis, plus nog veel meer kleinere appartementen.
Bahia Meloneras 08:50-09:00
Club Riu Gran Canaria 08:50-09:00
Grand Hotel Residencia 08:50-09:00
H10 Playa Meloneras Palace 08:50-09:00
Lopesan Costa Meloneras Resort Spa and Casino
(Gran Hotel Costa Meloneras)
08:50-09:00
Lopesan Villa Del Conde Resort and Thalasso 08:50-09:00
RIU Palace Meloneras 08:50-09:00
Hotel Palm Beach 08:50-09:00
Hotel IFA Faro 08:50-09:00
RIU Maspalomas Oasis 08:50-09:00

Als uw hotel of appartement niet hierboven vermeld is, neem dan contact met ons op en wij zullen met u een collectie tijd bevestigen.
Denk aan onze FLEXI-BOEKEN-aanbiedingen!
GEEN aanbetaling, annulering of wijzigingskosten!

Ondek meer geheimen van het beste duiken In Gran Canaria